VANLIGA FRÅGOR

DJ-AKADEMIEN, Högbergsgatan 30 STOCKHOLM

DJ-AKADEMIEN 2015/2016 © Copyright

Fotografier, texter, filer och dylikt får under inga omständigheter laddas ner eller spridas utan skriftligt godkännande.

Några av våra partners:

Vanliga frågor (F.A.Q.)

Vi får oftast liknande frågor om våra kurser och dess innehåll, därför har vi samlat några av de vanligaste på denna sida tillsammans med våra svar.

 

Läs gärna igenom dessa frågor och svar - Du är självklart välkommen att kontakta oss om Du inte hittar det Du söker!

Vad är det som skiljer era kurser från andra utbildningar?

 

De 2 största skillnaderna, och varför folk söker till oss, är att vi enbart tar max 3 elever per kurs (förutom de privata), samt att vi har uppföljningstillfällen som ett komplement till kursen.

 

Andra utbildningar kan oftast inkludera upp till 10-15 elever vilket gör att du aldrig får en djupare kunskap och/eller full uppmärksamhet från din kursledare. Vi är idag också de enda som erbjuder uppföljningstillfällen där Du får en djupare insikt på det vi har gått igenom under kursen.

På grund av vårt specifika upplägg och vår grundligt utarbetade kursplan kan vi garantera en bra utbildning som gör att du lär dig det du behöver från grunden och uppåt.

 

Behöver jag själv utrustning när jag går en kurs hos er?

 

Nej, vi bistår med utrustning på plats under hela kursen.

Vi brukar dock rekommendera alla våra elever att fortsätta träna och spela efter avslutad kurs och då är det ett måste att ha egen utrustning (eller att kunna låna av en kompis).

Har Du egen utrustning hemma under kursens gång, eller kan låna, är det ett väldigt bra komplement då Du kan fortsätta öva hemma och komma till oss med frågor etc.

DJ-Akademien har samarbete med i stort sett alla leverantörer av DJ- & Musikproduktionsutrustning, vi kan därför erbjuda förmånliga rabatter för Dig som elev.

 

Kontakta oss idag för prisförfrågan och leveransstatus!

 

Hur långa är kurserna?

 

Detta står under respektive kursinformation (Läs mer under "Kurser" i menyn)

 

Varför skriver ni ibland cirka-tider för varje kurs (t.ex. ca 3tim)?

 

Skälet till detta är att kurstiderna kan variera med några minuter beroende på eventuella förseningar, pauser är schemlagda, elevens möjlighet att närvara (om eleven måste gå tidigare pga olika anledningar) och dylikt.

Vi försöker alltid att hålla de utskrivna tiderna, men pga ovanstående och liknande skäl försöker vi vara så flexibla som möjligt.

 

Vart är kurserna någonstans?

 

Lokalerna vi tillhandahåller i Stockholm är belägna vid Slussen på Södermalm med närhet till alla kommunikationer, restauranger, hotell mm. I Malmö sker all utbildning på de nattklubbar vi i dagsläget samarbetar med.

När Du har gjort en bokning för ett specifikt datum skickas alltid ett separat mail till dig med betalningsunderlag, tider, information, adress, tel.nr. till kursledare etc.

 

En sak är dock säker - det är alltid nära till alla kommunikationer, boenden/övernattningar och restauranger.

 

VART och NÄR sker uppföljningstillfället?

 

Uppföljningstillfället sker i regel helgen efter avslutad kurs.

Det kan dock variera beroende på när respektive kursledare och elever har möjlighet att närvara.

Där överlåter vi också till våra professionella kursledare att kontrollera med alla elever vad som funkar bäst. Uppföljningstillfället sker i den lokal där huvuddelen av kursen har genomförts.

 

Får man något bevis/diplom efter avslutad kurs?

 

Ja, vi utfärdar alltid ett intyg efter avslutad kurs (gäller våra längre kurser).. I intyget beskrivs vad Du som elev har genomgått för typ av utbildning, vad som ingår i denna utbildning m.m.

 

Behöver jag några förkunskaper?

 

Egentligen inte. Vi går grundligt igenom allt från teori och mixträning till praktisk erfarenhet.

Det vi dock kräver är att varje elev har ett intresse för musik samt taktsinne - en grundsten för varje dj :-)

 

När är era kursstarter?

 

Våra Intensivkurser startar 1-2 gånger per månad, med undantag från vissa storhelger, övriga Introduktionskurser startar flera gånger per månad. Vi går alltid ut med komplett info inför respektive kurs.

Vill Du vara uppaterad med de senaste lediga tiderna, gå in och "Gilla" vår Facebook-sida eller hitta tillgänliga datum under "Kurser" i menyn.

 

Hur många elever kan anmäla sig per kurstillfälle?

 

Vi har 1-3 platser för varje kurstillfälle (gäller ej privat kurs). Det är ett optimalt upplägg för att alla ska kunna ställa frågor, träna på respektive utrustning och få direkt feedback från våra kursledare.

 

Jag vill ge bort en DJ-kurs i present, kan man köpa det hos er?

 

Självklart! Vi får ofta förfrågningar om detta och skriver gärna ut ett stilrent presentkort att ge bort i present.

Du kan välja mellan alla våra olika kurser. Kontakta oss för att få tillgång till detta!

 

Jag har bokat en kurs hos er, vart är kursen och hur betalar jag?

 

Vi på DJ-Akademien ansvarar för att boka kursledare och lokaler till alla våra elever - så här går det till:

 

1. BOKNING

 

Efter att du bokat kurs hos oss (via mail) och vi har bokat kursledare till det efterfrågade datumet skickar vi ut all kursinformation (tid, plats, betalningsunderlag mm) i ett separat mail.

Detta informationsmail skickas ut från oss i regel i samband med bokning, det kan dock dröja 2-3 dagar beroende på belastningen och om vi samlar all info till flera deltagare.

Du får dock alltid ett direkt svar om att du är bokad hos oss, så att du kan skriva in det i kalendern - informationsmailet kommer senare!

 

 

2. PLATS

 

All undervisning sker i våra egna lokaler på Södermalm, vid Slussen.

 

 

3. BETALNING

 

Betalningen sker som regel alltid i förskott, via faktura, fakturan skickas per post eller som pdf-fil per mail efter bekräftad bokning.

Förfallodatumet är senast 1 vecka innan kursens början för att vi ska ha möjlighet att hinna se betalningen. Fakturan säkerställer också att du behåller din bokade plats.

All information om HUR och NÄR du betalar står alltid angivet i informationsmailet vi skickar ut.

 

Kontakta oss gärna för att få tillgång till informationsmailet om du inte har fått det i tid!

 

 

Hyr ni även ut DJ's till olika typer av fester?

 

Ja - det är vad vi kallar Elevspelningar.

Förutom, eller tillsammans med, vår utbildning är det vårt mål att vara en självklar brygga för våra DJ's att komma ut på flera spelningar. Våra DJ's är fortfarande nyutexaminerade (eller under utbildning) därför erbjuder vi våra kunder en skäligare prislapp. Självklart är det vi på DJ-Akademien som väljer ut respektive elev för varje spelningar med tanke på musikstil m.m.

 

Vi hyr självklart också ut våra mer erfarna DJ's och kursledare för olika arrangemang, ofta i sällskap med en elev.

 

Har ni någon åldersgräns?

 

Vi har ingen fast åldersgräns men vi rekommenderar att man är minst 16 år för att börja Intensivkursen hos oss. Först och främst med tanke på att många vill börja spela på nattklubbar och annan miljö där det är 18 års gräns med inslag av alkohol. Då hinner våra elever utbilda sig och träna ordentligt innan 18-årsdagen infaller.

Men vi har som sagt inga direkta restriktioner för våra kurser.

 

Är Du/Ni under 16 och vill prova att spela men är osäker på Intensivkursen?

 

Gå vår Introduktionskurs och upptäck om DJ-yrket är något för Dig!

 

 

Jag har provat mig fram som DJ sedan tidigare, har ni någon kurs för mig om jag vill få extra insikt och tips/trix för att bli bättre?

 

Vi har speciellt tagit fram en uppföljningskurs för de elever som har spelat innan, eller deltagit på vår Intensivkurs men vill underhålla eller vidareutveckla kunskaperna.

Kursmaterialet är djupgående och passar alla som spelat tidigare, men istället för grundläggande teori och praktik kan vi istället gå djupare inom mixtekniker och musikteori samt finslipa de kunskaper som behövs.

De elever som går kursen, oavsett kunskapsnivå, kommer att lära sig ännu mer och få djupare kunskap för att kunna leverera ett grymt DJ-set i båset. Våra kursledare går tillsammans med dig som elev igenom vad du vill finslipa eller hur du vill komma vidare i din strävan att komma till en högre nivå.

 

Uppföljningskursen är privata kurstillfällen på ca 1,5 timmar per tillfälle - du kan boka hur många eller hur få tillfällen du vill för att bygga vidare dina kunskaper.

 

Klicka här för att läsa mer om kursen.